Fullkornsrye bröd (med potatisfibrer, cirka 5 %)

100 g bröd fullkorn råg m. potatis fibrer ca 5% består av mycket kalorier; är rik på fullkorn; och en bra källa till kalium, fosfor, folat, magnesium och protein.

258,0 kcal
100 g
Kolhydrater
52,4 g / 100 g
Fett
1,4 g / 100 g
Protein
5,7 g / 100 g
  • Fett 1,4 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 52,4 g
    • varav sockerarter 12,2 g
  • Protein 5,7 g
  • Fibrer 5,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Tiamin (B1)
22% DRI
Rik på
Fosfor
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
52,4 g
Socker totalt
12,2 g
Kostfiber
5,0 g
Fullkorn
17,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera det som bas på smörgåsar med pålägg som ost, skinka eller avokado.
  • Toppa med färska örter som gräslök eller dill för extra smak.
  • Halvera brödet och fyll med en fräsch sallad för en lätt lunch.
  • Servera brödet rumstempererat till soppor eller grytor för att suga upp smakerna.
  • Använd brödet i en matig bowl med quinoa, grönsaker och en god dressing.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara fuktigheten. Håll det i kylskåp för längre hållbarhet. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet för att undvika kondens. Håll brödet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så skiva gärna brödet innan du fryser det för enklare användning senare.