Fullkornsryggbröd (ca 7 % fibrer)

100 g bröd fullkorn råg fibrer ca 7% består av mycket kalorier; är rik på fosfor och fullkorn; och en bra källa till kalium, magnesium, folat och protein.

226,0 kcal
100 g
Kolhydrater
38,3 g / 100 g
Fett
2,3 g / 100 g
Protein
9,3 g / 100 g
  • Fett 2,3 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,8 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 38,3 g
    • varav sockerarter 4,9 g
  • Protein 9,3 g
  • Fibrer 6,5 g
Rik på
Fosfor
24% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
20% DRI
Rik på
Niacin (B3)
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
38,3 g
Socker totalt
4,9 g
Kostfiber
6,5 g
Fullkorn
38,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera med smör och ost för en klassisk macka.
  • Toppa med avokado, citron och chiliflakes för en fräsch och smakrik toast.
  • Hacka brödet i bitar och använd som krutonger i en sallad.
  • Servera som bas i en bowl med hummus, grönsaker och proteinrikt pålägg.
  • Halvera brödet och fyll med rökt lax, gräslök och crème fraîche för en lyxig smörgås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara färskheten. Håll det i kylskåp om du inte planerar att äta det inom kort. Undvik att placera brödet nära starkt doftande livsmedel för att förhindra luktupptag. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Håll alltid ytor torra för att motverka mögelbildning. Frysning kan påverka texturen, så skär gärna brödet i skivor innan du fryser in det för enklare upptining.