Fullkornsbröd (3 % fibrer)

100 g bröd fullkorn korn fibrer 3% består av mycket kalorier; är rik på fosfor, jod och fullkorn; och en bra källa till kalium, magnesium och folat.

239,0 kcal
100 g
Kolhydrater
40,2 g / 100 g
Fett
5,0 g / 100 g
Protein
6,4 g / 100 g
  • Fett 5,0 g
    • varav mättat fett 2,2 g
    • varav enkelomättat fett 1,3 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 40,2 g
    • varav sockerarter 6,4 g
  • Protein 6,4 g
  • Fibrer 3,1 g
Rik på
Jod
30% DRI
Rik på
Fosfor
22% DRI
Rik på
Niacin (B3)
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
40,2 g
Socker totalt
6,4 g
Kostfiber
3,1 g
– varav sackaros
1,9 g
Fullkorn
33,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera det som en bas för smörgåsar med pålägg som ost, skinka eller avokado.
  • Toppa med färska örter som basilika eller gräslök för extra smak.
  • Servera brödet varmt, rostat eller grillat, för att framhäva dess smak och textur.
  • Hacka brödet i tärningar och använd det som krutonger i sallader eller soppor.
  • Gör en macka med senap och kaviar för en klassisk svensk smakupplevelse.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att behålla fuktigheten. Håll det i kylskåpet för längre hållbarhet. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet för att undvika kondens. Håll brödet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att det är väl inslaget.