Fast tofu (sojapreparat)

100 g tofu, fast, sojapreparat består av måttligt med kalorier; är rik på kalcium, fosfor och selen; och en bra källa till kalium, magnesium och folat.

153,6 kcal
100 g
Kolhydrater
0,5 g / 100 g
Fett
8,7 g / 100 g
Protein
17,3 g / 100 g
  • Fett 8,7 g
    • varav mättat fett 1,3 g
    • varav enkelomättat fett 2,0 g
    • varav fleromättat fett 4,9 g
  • Kolhydrater 0,5 g
  • Protein 17,3 g
  • Fibrer 2,3 g
Rik på
Kalcium
85% DRI
Rik på
Selen
32% DRI
Rik på
Fosfor
27% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,5 g
Stärkelse
0,5 g
Kostfiber
2,3 g
– varav sackaros
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva tofuen i tunna bitar och grilla den för en rökig smak.
  • Hacka tofuen och blanda den i en sallad med färska grönsaker, avokado och sesamfrön.
  • Strimla tofuen och stek den med sojasås, ingefära och vitlök för en smakrik rätt.
  • Servera tofu kall i en bowl med quinoa, edamamebönor och en tahinisås.
  • Toppa mackor med skivad tofu, kaviar, dill och citron för en fräsch smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara tofu i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad tofu svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket kan göra den mer svampig efter upptining.