Sojakross (ljus eller mörk)

100 g sojakross, ljust eller mörkt består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium, folat, kalcium och protein.

334,6 kcal
100 g
Kolhydrater
20,9 g / 100 g
Fett
2,4 g / 100 g
Protein
49,2 g / 100 g
  • Fett 2,4 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 20,9 g
    • varav sockerarter 8,0 g
  • Protein 49,2 g
  • Fibrer 15,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Folat
100% DRI
Rik på
Fosfor
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
20,9 g
Socker totalt
8,0 g
Stärkelse
12,9 g
Kostfiber
15,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sojakrossen och använd den som pålägg på mackor tillsammans med senap och grönsaker.
  • Strö över hackad sojakross i sallader för att ge extra textur och protein.
  • Blanda sojakrossen i en varm ramen eller buljong för att öka mättnadskänslan.
  • Toppa en bowl med stekt sojakross, avokado, och färska örter som koriander eller persilja.
  • Servera kall sojakross i wraps med hummus och färska grönsaker för en fräsch lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sojakrossen i en lufttät burk för att skydda den mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåpet för bästa hållbarhet. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Låt tillagad sojakross svalna snabbt innan du lägger den i kylskåp. Frysning kan påverka texturen, så undvik det om möjligt. Håll alltid torra ytor för att bevara kvaliteten.