Sojafärssås med linser (vegetarisk)

100 g sojafärssås m. linser veg. består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, magnesium, folat, jod och protein.

112,0 kcal
100 g
Kolhydrater
7,8 g / 100 g
Fett
4,9 g / 100 g
Protein
7,5 g / 100 g
  • Fett 4,9 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 2,7 g
    • varav fleromättat fett 1,3 g
  • Kolhydrater 7,8 g
    • varav sockerarter 3,1 g
  • Protein 7,5 g
  • Fibrer 3,5 g
Rik på
Vitamin E
20% DRI
Rik på
Jod
16% DRI
Rik på
Fosfor
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,8 g
Socker totalt
3,1 g
Kostfiber
3,5 g
– varav sackaros
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sojafärssåsen och servera den varm i en wrap med grönsaker och hummus.
  • Toppa en sallad med hackad sojafärssås, avokado och en dressing av citron och olivolja.
  • Strimla sojafärssåsen och lägg den i en ramen tillsammans med nudlar och grönsaker.
  • Servera kall som pålägg på mackor, gärna med senap eller kaviar för extra smak.
  • Blanda sojafärssåsen i en bowl med quinoa, rostade grönsaker och tahinisås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sojafärssåsen i kylskåp efter öppning. Håll den i en lufttät burk för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande varor för att bevara smaken. Om du fryser såsen, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining, så använd gärna färsk sås när det är möjligt.