Tillagad vegetarisk korv (soja- och veteprotein, typ middagskorv)

100 g korv veg. soja- och veteprotein tillagad typ middagskorv består av mycket kalorier; är rik på järn; och en bra källa till kalium, fosfor, kalcium, magnesium och folat, men innehåller mycket mättat fett.

252,0 kcal
100 g
Kolhydrater
14,1 g / 100 g
Fett
15,3 g / 100 g
Protein
14,0 g / 100 g
  • Fett 15,3 g
    • varav mättat fett 7,8 g
    • varav enkelomättat fett 4,4 g
    • varav fleromättat fett 2,4 g
  • Kolhydrater 14,1 g
    • varav sockerarter 1,1 g
  • Protein 14,0 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Järn
100% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
37% DRI
Rik på
Fosfor
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
14,1 g
Socker totalt
1,1 g
Kostfiber
1,0 g
– varav sackaros
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva korven och servera den varm i en baguette med senap och ketchup.
  • Hacka korven i bitar och blanda den i en varm pastasallad med grönsaker och olivolja.
  • Grilla korven och toppa med färsk gräslök och en klick majonnäs för extra smak.
  • Strimla korven och använd den som fyllning i en wrap tillsammans med avokado och sallad.
  • Servera korven kall i skivor på en plocktallrik med dipp, t.ex. hummus eller tzatziki.

Förvaring & hållbarhet

Förvara korven i kylskåp, helst i sin förpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag. Håll den borta från starkt doftande livsmedel. Låt korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att motverka fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd fryst korv inom rimlig tid för bästa resultat.