Kikärtor i osaltat vatten (kaffeärt)

100 g kikärt i osaltat vatten, kaffeärt består av måttligt med kalorier; är rik på folat, fosfor och vitamin K; och en bra källa till kalium, magnesium och protein.

137,5 kcal
100 g
Kolhydrater
17,6 g / 100 g
Fett
2,5 g / 100 g
Protein
8,4 g / 100 g
  • Fett 2,5 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,6 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 17,6 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 8,4 g
  • Fibrer 5,0 g
Rik på
Folat
57% DRI
Rik på
Vitamin K
28% DRI
Rik på
Fosfor
24% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
17,6 g
Socker totalt
1,0 g
Stärkelse
16,6 g
Kostfiber
5,0 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kikärtorna och lägg dem i en sallad med färska grönsaker och en dressing av olivolja och citron.
  • Toppa en bowl med kikärtor, quinoa, avokado och en nypa chiliflakes för extra smak.
  • Servera kikärtorna varma som ett tillbehör tillsammans med kryddor som spiskummin och paprika.
  • Hacka kikärtorna och blanda dem med tahini, vitlök och citronsaft för att göra en krämig hummus.
  • Strö över hackad gräslök eller dill för att ge extra fräschör på mackor eller i wraps.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kikärtorna i en lufttät burk i kylskåpet om de är öppnade. Håll dem åtskilda från starkt doftande varor för att undvika luktupptag. Om du har tillagat kikärtor, låt dem svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Håll ytorna torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färska eller nyligen kokta kikärtor när det är möjligt.