Gröna ärtor, konserverade (med lag)

100 g gröna ärtor konserv. m. lag består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till fosfor, folat, vitamin C, järn och tiamin.

63,0 kcal
100 g
Kolhydrater
10,5 g / 100 g
Fett
0,3 g / 100 g
Protein
3,5 g / 100 g
  • Fett 0,3 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 10,5 g
    • varav sockerarter 4,0 g
  • Protein 3,5 g
  • Fibrer 2,0 g
Rik på
Tiamin (B1)
15% DRI
Rik på
Järn
12% DRI
Rik på
Vitamin C
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
10,5 g
Socker totalt
4,0 g
Kostfiber
2,0 g
– varav sackaros
3,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva ärtorna och blanda dem i en fräsch sallad med tomater, gurka och fetaost.
  • Servera ärtorna varma som tillbehör till kött eller fisk, gärna smaksatta med citron och svartpeppar.
  • Toppa en bowl med ärtor, avokado, quinoa och en dressing av olivolja och balsamvinäger.
  • Hacka ärtorna fint och blanda dem i en majonnäsbaserad sås för att skapa ett gott pålägg till smörgåsar.
  • Strö över ärtorna i ramen eller nudelsoppa för extra textur och smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnade burkar med gröna ärtor i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll burken väl stängd för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Om du fryser in ärtorna, tänk på att texturen kan förändras efter upptining. Låt alltid mat svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet för att förhindra kondens. Håll torra ytor för att undvika fukt som kan påverka kvaliteten.