Vaktelägg

100 g vaktelägg består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, jod, selen, protein och vitamin D; och en bra källa till folat.

135,7 kcal
100 g
Kolhydrater
0,4 g / 100 g
Fett
9,2 g / 100 g
Protein
12,9 g / 100 g
  • Fett 9,2 g
    • varav mättat fett 2,9 g
    • varav enkelomättat fett 3,9 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 0,4 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 12,9 g
Rik på
Vitamin B12
63% DRI
Rik på
Selen
60% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
56% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,4 g
Socker totalt
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skala vaktelägg och servera dem som del av en elegant förrätt.
  • Toppa med hackad gräslök och en klick majonnäs för extra smak.
  • Halvera äggen och lägg dem på en smörgås med kaviar och citron.
  • Strö över lite peppar och servera dem kalla i en sallad.
  • Använd kokta vaktelägg i ramen för att ge rätten en lyxig touch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vaktelägg i kylskåp, helst i sin skalade form i en lufttät burk för att bevara färskheten. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt äggen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så det är bäst att undvika detta om möjligt.