Fransk omelett (med grädde)

100 g fransk omelett m. grädde består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, jod, selen och protein; och en bra källa till folat, men innehåller mycket mättat fett.

246,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,1 g / 100 g
Fett
22,5 g / 100 g
Protein
10,5 g / 100 g
  • Fett 22,5 g
    • varav mättat fett 7,9 g
    • varav enkelomättat fett 9,0 g
    • varav fleromättat fett 3,2 g
  • Kolhydrater 1,1 g
    • varav sockerarter 1,1 g
  • Protein 10,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
53% DRI
Rik på
Jod
51% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,1 g
Socker totalt
1,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva omeletten i klyftor och servera som en del av en brunchbuffé.
  • Toppa med färsk gräslök, dill eller en klick crème fraîche för extra smak.
  • Servera varm tillsammans med en fräsch sallad för en lätt lunch.
  • Hacka omeletten och använd den som fyllning i en wrap med grönsaker och sås.
  • Gör en omelettmacka genom att lägga skivor mellan två brödskivor och tillsätta senap eller majonnäs.

Förvaring & hållbarhet

Förvara fransk omelett i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Låt omeletten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser omeletten, tänk på att texturen kan förändras vid upptining. Håll alltid torra ytor för att undvika kondens och fukt.