Äggakaka

100 g äggakaka består av måttligt med kalorier; är rik på jod; och en bra källa till kalium, fosfor, kalcium, vitamin A och folat.

124,0 kcal
100 g
Kolhydrater
9,9 g / 100 g
Fett
6,3 g / 100 g
Protein
6,9 g / 100 g
  • Fett 6,3 g
    • varav mättat fett 1,7 g
    • varav enkelomättat fett 2,7 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Kolhydrater 9,9 g
    • varav sockerarter 3,4 g
  • Protein 6,9 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Jod
32% DRI
Rik på
Vitamin B12
31% DRI
Rik på
Vitamin E
19% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,9 g
Socker totalt
3,4 g
Kostfiber
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva äggakakan i portionsbitar och servera varm som en huvudrätt.
  • Toppa med gräddfil, hackad gräslök och kaviar för en lyxig touch.
  • Servera kall i skivor på en smörgås med senap och rökt lax.
  • Hacka äggakakan och blanda i en sallad med färska grönsaker och citronvinägrett.
  • Strimla och använd som fyllning i wraps tillsammans med avokado och tomat.

Förvaring & hållbarhet

Förvara äggakakan i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara fräschören. Låt den svalna helt innan du täcker över den. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser äggakakan, tänk på att texturen kan påverkas vid upptining, så det är bäst att njuta av den färsk. Se till att ytorna är torra för att förhindra kondens.