Rått ägg

100 g ägg rått består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, folat, jod, selen och protein.

137,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,4 g / 100 g
Fett
9,7 g / 100 g
Protein
12,2 g / 100 g
  • Fett 9,7 g
    • varav mättat fett 2,6 g
    • varav enkelomättat fett 4,0 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 0,4 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 12,2 g
Rik på
Vitamin B12
59% DRI
Rik på
Vitamin E
46% DRI
Rik på
Selen
41% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,4 g
Socker totalt
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva äggen och lägg dem på en smörgås med majonnäs och gräslök.
  • Vispa äggen och stek dem till en fluffig omelett, krydda med salt och peppar.
  • Toppa en sallad med hårdkokta ägg i klyftor, tillsammans med avokado och tomater.
  • Servera äggen rumstempererade i en ramen, tillsammans med soja och sesamfrön.
  • Hacka äggen och blanda med senap för att göra en smakrik äggsallad till picknick.

Förvaring & hållbarhet

Förvara råa ägg i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att skydda dem från luktupptag. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel som lök eller fisk. Om du har kokt ägg, låt dem svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Använd en lufttät burk för att hålla dem fräscha längre. Undvik att frysa råa ägg, då kan texturen förändras och bli grynig.