Svinkropp (medelfet)

100 g svinkropp, medelfet består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein, selen, niacin och zink; och en bra källa till kalium, men innehåller mycket mättat fett.

266,9 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
22,3 g / 100 g
Protein
17,2 g / 100 g
  • Fett 22,3 g
    • varav mättat fett 8,0 g
    • varav enkelomättat fett 9,6 g
    • varav fleromättat fett 3,1 g
  • Protein 17,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Tiamin (B1)
99% DRI
Rik på
Selen
30% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva svinkroppen i tunna skivor och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka köttet och blanda det i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Strimla svinkroppen och använd den som fyllning i tacos tillsammans med avokado och lime.
  • Grilla klyftor av svinkropp och servera med en sås av yoghurt, vitlök och örter.
  • Toppa en varm bowl med ris, grönsaker och bitar av svinkropp för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara svinkroppen i kylskåp, helst i sitt skal eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd fryst svinkropp inom rimlig tid för bästa resultat.