Brynt renskav (med matfett och salt)

100 g renskav brynt m. matfett salt består av mycket kalorier; är rik på fosfor, jod, protein, selen och niacin; och en bra källa till kalium, men innehåller mycket mättat fett.

212,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
13,7 g / 100 g
Protein
22,4 g / 100 g
  • Fett 13,7 g
    • varav mättat fett 5,1 g
    • varav enkelomättat fett 5,6 g
    • varav fleromättat fett 2,0 g
  • Protein 22,4 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
76% DRI
Rik på
Zink
53% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva renskavet tunt och servera det varmt i en tortilla med grönsaker och salsa.
  • Toppa en sallad med stekt renskav, avokado och en dressing av citron och olivolja.
  • Strimla renskavet och använd det som fyllning i en wrap med färska örter och crème fraîche.
  • Servera renskav på en macka med senap, rödlök och inlagd gurka för extra smak.
  • Gör en varm gryta med renskav, potatis och morötter för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara renskavet i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid renskavet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd detta alternativ endast om du planerar att använda det senare.