Renlever, rå

100 g ren lever rå består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, folat, fosfor, vitamin B12 och selen; och en bra källa till kalium.

129,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,8 g / 100 g
Fett
3,7 g / 100 g
Protein
22,0 g / 100 g
  • Fett 3,7 g
    • varav mättat fett 1,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,7 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 1,8 g
  • Protein 22,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Folat
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva ren lever och servera den som pålägg på knäckebröd med senap och lök.
  • Hacka levern och blanda den i en sallad med grönsaker, avokado och en dressing av olivolja och citron.
  • Stek levern lätt och servera varm med potatispuré och lingonsylt för en klassisk rätt.
  • Toppa en bowl med skivad lever, quinoa, färska örter som persilja och en klick majonnäs.
  • Grilla leverbitar och servera dem i tacos med guacamole, salsa och färsk koriander.

Förvaring & hållbarhet

Förvara ren lever i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor som lök eller vitlök. Låt alltid levern svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk lever när det är möjligt.