Råkorv (syskonkorv)

100 g råkorv, syskonkorv består av mycket kalorier; är rik på protein; och en bra källa till kalium, fosfor, selen, niacin och zink, men innehåller mycket mättat fett.

212,1 kcal
100 g
Kolhydrater
0,9 g / 100 g
Fett
16,7 g / 100 g
Protein
10,0 g / 100 g
  • Fett 16,7 g
    • varav mättat fett 6,5 g
    • varav enkelomättat fett 7,1 g
    • varav fleromättat fett 2,0 g
  • Kolhydrater 0,9 g
    • varav sockerarter 0,9 g
  • Protein 10,0 g
  • Fibrer 0,0 g
Rik på
Tiamin (B1)
34% DRI
Rik på
Vitamin B12
18% DRI
Rik på
Selen
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,9 g
Socker totalt
0,9 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
0,0 g
– varav glukos
0,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva råkorven och servera den på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka korven och blanda den i en varm pastarätt med tomatsås och riven parmesan.
  • Strimla råkorven och använd den som topping på en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Grilla korven och servera den varm i ett pitabröd med tzatziki och färska grönsaker.
  • Halvera korven och lägg den i en ramen-skål tillsammans med nudlar, buljong och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara råkorven i kylskåp, antingen i sitt originalemballage eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll korven borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk korv när det är möjligt.