Rådjursstek, rå

100 g rådjur stek rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och vitamin B12; och en bra källa till kalium och selen.

106,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
1,1 g / 100 g
Protein
23,6 g / 100 g
  • Fett 1,1 g
    • varav mättat fett 0,5 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Protein 23,6 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Niacin (B3)
41% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva rådjurssteken i tunna skivor och servera på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Grilla eller stek köttet och servera det varmt med en sås av grädde, svamp och timjan.
  • Hacka steken i strimlor och lägg den i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Toppa en pasta med skivad rådjurstek, parmesanost och färsk persilja för en smakrik rätt.
  • Servera kallt i en smörgåstårta med majonnäs, dill och kapris för en festlig touch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rådjurssteken i kylskåp, antingen i sitt skal eller inslagen i plastfolie för att hålla den fräsch. Håll köttet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt steken svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser köttet, använd det inom rimlig tid för bästa resultat.