Paté på älgfärs och kycklinglever

100 g paté älgfärs kycklinglever består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, folat, fosfor, jod och selen; och en bra källa till kalium, men innehåller mycket mättat fett.

175,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,0 g / 100 g
Fett
11,3 g / 100 g
Protein
14,1 g / 100 g
  • Fett 11,3 g
    • varav mättat fett 6,5 g
    • varav enkelomättat fett 2,9 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 4,0 g
    • varav sockerarter 1,3 g
  • Protein 14,1 g
  • Fibrer 0,5 g
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Folat
59% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,0 g
Socker totalt
1,3 g
Kostfiber
0,5 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva patén och lägg på en smörgås med senap och inlagd gurka för en smakrik macka.
  • Servera patén kall som ett pålägg på knäckebröd tillsammans med färsk dill och citron.
  • Toppa en sallad med tärnad paté, hackad rödlök och gräslök för extra smak.
  • Använd patén i en bowl med quinoa, avokado och rostade grönsaker för en mättande måltid.
  • Strimla patén och lägg i ramen tillsammans med soja, sesamfrön och vårlök för en asiatisk touch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara patén i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter att den har öppnats. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid patén svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens som kan påverka kvaliteten. Frysning kan förändra texturen, så använd gärna färsk paté när det är möjligt.