Kokt skinka (3 % fett)

100 g pålägg av helt kött, kokt skinka, 3 % fett består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, krom, selen och niacin; och en bra källa till kalium.

100,5 kcal
100 g
Kolhydrater
0,6 g / 100 g
Fett
3,0 g / 100 g
Protein
17,6 g / 100 g
  • Fett 3,0 g
    • varav mättat fett 1,1 g
    • varav enkelomättat fett 1,3 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 0,6 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 17,6 g
Rik på
Niacin (B3)
39% DRI
Rik på
Fosfor
29% DRI
Rik på
Vitamin B12
23% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,6 g
Socker totalt
0,6 g
– varav glukos
0,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva skinkan tunt och lägg på en smörgås med senap och riven pepparrot.
  • Toppa en sallad med strimlad kokt skinka, körsbärstomater och ruccola.
  • Servera skinkan kall i en wrap med avokado, grönsallad och en klick majonnäs.
  • Hacka skinkan och blanda i en pastasallad med olivolja, citron och färska örter.
  • Strimla skinkan och använd som fyllning i omelett tillsammans med ost och gräslök.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt skinka i kylskåp, helst i sin förpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt skinkan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna skinkan färsk för bästa smakupplevelse.