Kokt rimmat nötkött (saltat)

100 g nöt saltkött rimmat kokt består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, zink och järn; och en bra källa till kalium och selen.

110,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
2,1 g / 100 g
Protein
22,5 g / 100 g
  • Fett 2,1 g
    • varav mättat fett 0,9 g
    • varav enkelomättat fett 0,9 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Protein 22,5 g
Rik på
Protein
Rik på
Zink
62% DRI
Rik på
Vitamin B12
52% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva det kokta nöt saltköttet tunt och servera på macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka köttet och blanda i en sallad med färska grönsaker, avokado och en dressing av olivolja och citron.
  • Strimla köttet och lägg i en ramen med buljong, nudlar, ägg och grönsaker för en mättande måltid.
  • Toppa en potatisgratäng med skivor av nöt saltkött för extra smak och protein.
  • Servera varmt som en del av en kötträtt tillsammans med rotfrukter eller potatis.

Förvaring & hållbarhet

Förvara det kokta nöt saltköttet i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser köttet, tänk på att det kan bli lite mer smuligt vid upptining.