Nöt oxtunga, rå

100 g nöt oxtunga rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och vitamin B12; och en bra källa till kalium och selen, men innehåller mycket mättat fett.

176,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
12,4 g / 100 g
Protein
16,2 g / 100 g
  • Fett 12,4 g
    • varav mättat fett 5,9 g
    • varav enkelomättat fett 5,0 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Protein 16,2 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Niacin (B3)
31% DRI
Rik på
Zink
31% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva oxtungan tunt och servera den på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka oxtungan och blanda den i en sallad med ruccola, körsbärstomater och en citronvinaigrette.
  • Strimla oxtungan och använd den som fyllning i tacos tillsammans med avokado och salsa.
  • Grilla oxtungan för att få en rökig smak, och toppa med färsk gräslök och peppar.
  • Servera oxtungan varm i en ramen med buljong, nudlar och grönsaker för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rå oxtunga i kylskåp, antingen i sitt skal eller inslagen i plastfolie. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter tillagning, låt oxtungan svalna snabbt innan du lägger den i kylskåp. Använd en lufttät burk för att bevara smaken. Undvik fuktiga ytor för att minska risken för kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd detta alternativ endast om det är nödvändigt.