Sauterad njure

100 g njursauté består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, selen och vitamin B12; och en bra källa till vitamin A, folat och protein.

130,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,3 g / 100 g
Fett
8,8 g / 100 g
Protein
9,1 g / 100 g
  • Fett 8,8 g
    • varav mättat fett 3,3 g
    • varav enkelomättat fett 3,2 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 3,3 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 9,1 g
  • Fibrer 0,7 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Selen
89% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
77% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,3 g
Socker totalt
1,0 g
Kostfiber
0,7 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva njursauté i tunna skivor och servera på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka njursauté och blanda i en varm sallad med spenat, fetaost och valnötter.
  • Strimla njursauté och använd som fyllning i tortillor tillsammans med avokado och salsa.
  • Toppa en bowl med njursauté, ris, grönsaker och en sås av soja och sesamolja.
  • Grilla njursauté och servera med citronklyftor samt en fräsch örtsås på dill och gräslök.

Förvaring & hållbarhet

Förvara njursauté i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid njursauté svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser in, se till att använda lufttäta påsar eller burkar.