Bredbar leverpastej (cirka 10 % fett)

100 g leverpastej bredbar fett ca 10% består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, selen och protein; och en bra källa till kalium och folat.

183,0 kcal
100 g
Kolhydrater
13,5 g / 100 g
Fett
9,0 g / 100 g
Protein
12,0 g / 100 g
  • Fett 9,0 g
    • varav mättat fett 3,2 g
    • varav enkelomättat fett 3,8 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 13,5 g
    • varav sockerarter 2,1 g
  • Protein 12,0 g
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
71% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,5 g
Socker totalt
2,1 g
– varav sackaros
1,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva leverpastejen tunt och lägg på ett knäckebröd för en klassisk smörgås.
  • Toppa med inlagd gurka eller rödbetor för extra smak och färg.
  • Servera leverpastejen rumstempererad för bästa smakupplevelse.
  • Hacka och blanda med gräslök och crème fraîche för en läcker dip till grönsaker.
  • Använd som fyllning i wraps tillsammans med sallad och avokado för en mättande lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara leverpastejen i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter öppning. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt pastejen svalna snabbt efter tillagning innan du placerar den i kylskåpet. Håll alltid ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.