Bredbar leverpastej (3-3,5 % fett)

100 g leverpastej bredbar fett 3-3,5% består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, selen och protein; och en bra källa till kalium och folat.

132,0 kcal
100 g
Kolhydrater
12,9 g / 100 g
Fett
3,6 g / 100 g
Protein
10,6 g / 100 g
  • Fett 3,6 g
    • varav mättat fett 1,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,9 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 12,9 g
    • varav sockerarter 5,3 g
  • Protein 10,6 g
  • Fibrer 2,7 g
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
89% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
12,9 g
Socker totalt
5,3 g
Kostfiber
2,7 g
– varav sackaros
1,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva leverpastejen och lägg den på ett rostat bröd för en klassisk macka.
  • Toppa med skivor av inlagd gurka eller rödlök för extra smak.
  • Servera leverpastejen kall som pålägg på knäckebröd vid picknick.
  • Blanda leverpastej med lite senap och använd som fyllning i smörgåsar.
  • Hacka ner leverpastej i en sallad för att ge rätten en rikare smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara leverpastejen i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter att den har öppnats. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt pastejen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så det är bäst att undvika detta om möjligt.