Leverpalt

100 g leverpalt består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, folat, vitamin B12 och selen; och en bra källa till kalium.

225,0 kcal
100 g
Kolhydrater
22,8 g / 100 g
Fett
9,9 g / 100 g
Protein
9,9 g / 100 g
  • Fett 9,9 g
    • varav mättat fett 3,8 g
    • varav enkelomättat fett 3,2 g
    • varav fleromättat fett 1,8 g
  • Kolhydrater 22,8 g
  • Protein 9,9 g
  • Fibrer 2,3 g
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
46% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
22,8 g
Kostfiber
2,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva leverpalten i tunna skivor och servera på en smörgås med senap och rödlök.
  • Hacka leverpalten och blanda med gräddfil, dill och citron för en fräsch dip.
  • Toppa en sallad med strimlad leverpalt, avokado och körsbärstomater för extra smak.
  • Servera varm leverpalt tillsammans med potatismos och lingonsylt för en klassisk måltid.
  • Gör en matig bowl med ris, grönsaker och bitar av stekt leverpalt, smaksatt med soja.

Förvaring & hållbarhet

Förvara leverpalten i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid leverpalten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk leverpalt när det är möjligt.