Stekt leverbiff (hemlagad)

100 g leverbiff mald lever stekt hemlagad består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, folat, vitamin B12 och protein; och en bra källa till kalium.

146,0 kcal
100 g
Kolhydrater
8,9 g / 100 g
Fett
6,4 g / 100 g
Protein
12,8 g / 100 g
  • Fett 6,4 g
    • varav mättat fett 2,1 g
    • varav enkelomättat fett 2,4 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 8,9 g
    • varav sockerarter 0,3 g
  • Protein 12,8 g
  • Fibrer 0,7 g
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
8,9 g
Socker totalt
0,3 g
Kostfiber
0,7 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva leverbiffen i tunna skivor och servera på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka och blanda leverbiff med lök, persilja och peppar för en smakrik fyllning till paj eller piroger.
  • Toppa en sallad med strimlad leverbiff, avokado och citron för en fräsch måltid.
  • Servera varm leverbiff tillsammans med potatismos och lingonsylt för en klassisk middag.
  • Gör en smakrik bowl med ris, grönsaker och stekt leverbiff, kryddad med soja eller teriyakisås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara stekt leverbiff i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Låt alltid biffen svalna snabbt innan du lägger den i burken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in leverbiffen, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining. Se till att hålla ytor torra för att motverka kondens.