Leverbiff, mald lever, rå (fryst)

100 g leverbiff mald lever rå frysvara består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, folat, vitamin B12, selen och protein, men innehåller mycket mättat fett.

211,0 kcal
100 g
Kolhydrater
7,0 g / 100 g
Fett
14,5 g / 100 g
Protein
13,0 g / 100 g
  • Fett 14,5 g
    • varav mättat fett 5,4 g
    • varav enkelomättat fett 6,3 g
    • varav fleromättat fett 2,1 g
  • Kolhydrater 7,0 g
    • varav sockerarter 0,3 g
  • Protein 13,0 g
  • Fibrer 0,6 g
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Järn
61% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,0 g
Socker totalt
0,3 g
Kostfiber
0,6 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva leverbiffen tunt och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka leverbiffen och blanda den i en sallad med rödlök, äpple och valnötter.
  • Forma biffar av levern och stek dem gyllenbruna, servera med potatismos och gräddsås.
  • Toppa en pasta med strimlad leverbiff, grädde, svamp och persilja för en smakrik rätt.
  • Gör en varm wrap med leverbiff, spenat, fetaost och tzatziki för en mättande lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara leverbiffen i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad leverbiff svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen negativt, så använd färsk leverbiff när det är möjligt för bästa resultat.