Nötlever

100 g lever, nöt består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, folat, fosfor, vitamin B12 och selen; och en bra källa till kalium.

136,6 kcal
100 g
Kolhydrater
5,0 g / 100 g
Fett
3,8 g / 100 g
Protein
20,3 g / 100 g
  • Fett 3,8 g
    • varav mättat fett 1,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 5,0 g
  • Protein 20,3 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Folat
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,0 g
Stärkelse
5,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva levern tunt och stek den snabbt på hög värme för att behålla saftigheten.
  • Servera den varm med en klick senap eller en sås baserad på grädde och lök.
  • Hacka levern och blanda den i en paté med örter som timjan eller persilja.
  • Toppa en smörgås med skivad lever, rödlök och kaviar för en smakrik macka.
  • Inkludera lever i en sallad med äppelbitar, valnötter och en vinägrett för extra crunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara levern i kylskåp, antingen i sitt skal eller inlagd i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad lever svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så använd helst färsk lever inom kort tid efter inköp.