Lever (medelvärde)

100 g lever, medelvärde består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, folat, fosfor, selen och vitamin B12; och en bra källa till kalium.

131,9 kcal
100 g
Kolhydrater
4,0 g / 100 g
Fett
4,1 g / 100 g
Protein
19,6 g / 100 g
  • Fett 4,1 g
    • varav mättat fett 1,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 4,0 g
  • Protein 19,6 g
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Folat
100% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,0 g
Stärkelse
4,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva levern tunt och stek den i smör för en smakrik rätt.
  • Servera varm lever med lök och potatis för en klassisk måltid.
  • Hacka levern och blanda med majonnäs, senap och örter för en läcker påläggsröra.
  • Toppa en sallad med strimlad lever, avokado och citron för en fräsch lunch.
  • Gör en asiatisk inspirerad bowl med stekt lever, risnudlar, grönsaker och soja.

Förvaring & hållbarhet

Förvara levern i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att bevara färskheten. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad lever svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så använd helst färsk lever när det är möjligt.