Länkkorv (innehåller ost)

100 g länkkorv, innehåller ost består av mycket kalorier; är rik på protein; och en bra källa till kalium, fosfor, kalcium, jod och selen, men innehåller mycket mättat fett.

235,0 kcal
100 g
Kolhydrater
7,4 g / 100 g
Fett
15,9 g / 100 g
Protein
11,4 g / 100 g
  • Fett 15,9 g
    • varav mättat fett 6,5 g
    • varav enkelomättat fett 6,5 g
    • varav fleromättat fett 1,7 g
  • Kolhydrater 7,4 g
    • varav sockerarter 1,3 g
  • Protein 11,4 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Tiamin (B1)
29% DRI
Rik på
Vitamin B12
25% DRI
Rik på
Selen
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,4 g
Socker totalt
1,3 g
Stärkelse
6,1 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
1,2 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
0,0 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva länkkorven och servera den på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka korven i bitar och blanda den i en varm pastasallad med grönsaker och olivolja.
  • Strimla länkkorven och använd den som fyllning i tortillawraps tillsammans med avokado och salsa.
  • Grilla korven och servera den varm med bröd, ketchup och senap på en picknick.
  • Toppa en pizza med skivor av länkkorv, champinjoner och riven ost för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara länkkorven i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll korven borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så om du fryser korven, använd den inom rimlig tid för bästa resultat.