Lamtunga, rå

100 g lamm tunga rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein och vitamin B12; och en bra källa till kalium, vitamin C och selen, men innehåller mycket mättat fett.

191,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
14,6 g / 100 g
Protein
15,3 g / 100 g
  • Fett 14,6 g
    • varav mättat fett 7,3 g
    • varav enkelomättat fett 5,5 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Protein 15,3 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
35% DRI
Rik på
Niacin (B3)
31% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva lamm tungan tunt och servera den kall på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Grilla eller stek lamm tungan och toppa med färsk persilja och citron för en smakrik rätt.
  • Hacka lamm tungan och blanda den i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Servera lamm tungan varm i en ramen med soja, ingefära och grönsaker för en mättande måltid.
  • Gör en lyxig plocktallrik med skivor av lamm tunga, kaviar, gräslök och crème fraîche.

Förvaring & hållbarhet

Förvara lamm tungan i kylskåp i sin förpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad lamm tunga svalna snabbt innan du lägger den i kylen. Håll ytor torra för att motverka fukt. Frysning kan påverka texturen, så använd detta alternativ endast om det är nödvändigt.