Stekt lammstek

100 g lamm stek stekt består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein och selen; och en bra källa till kalium, magnesium och jod.

123,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
2,4 g / 100 g
Protein
24,0 g / 100 g
  • Fett 2,4 g
    • varav mättat fett 0,9 g
    • varav enkelomättat fett 1,0 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Protein 24,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
54% DRI
Rik på
Niacin (B3)
53% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva lamm steken i tunna skivor och servera på en macka med senap och riven pepparrot.
  • Toppa en sallad med strimlad lammstek, fetaost, oliver och en dressing av citron och olivolja.
  • Servera lammstek i varma tortillabröd med guacamole, salsa och färsk koriander för en smakrik wrap.
  • Hacka lammstek och blanda i en ramen med grönsaker, soja och sesamfrön för en fyllig måltid.
  • Gör en lammstek-bowl med quinoa, grillade grönsaker och tahinisås för en näringsrik lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara lammsteken i kylskåp i en lufttät burk eller täckt med plastfolie för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Låt steken svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande varor som lök eller fisk. Om du fryser in lammstek, tänk på att texturen kan påverkas när den tinas upp. Håll alltid ytor torra för att undvika kondens som kan försämra kvaliteten.