Lammfärs, rå (20 % fett)

100 g lamm färs rå fett 20% består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och zink; och en bra källa till kalium och selen, men innehåller mycket mättat fett.

247,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
19,7 g / 100 g
Protein
17,4 g / 100 g
  • Fett 19,7 g
    • varav mättat fett 9,2 g
    • varav enkelomättat fett 7,4 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Protein 17,4 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
62% DRI
Rik på
Zink
38% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Forma färsen till biffar och stek dem på medelhög värme tills de är genomstekta.
  • Hacka lammfärsen och använd den i en smakrik köttfärssås med tomater, lök och vitlök.
  • Servera lammfärsen i tacos med färska grönsaker, avokado och salsa för en festlig måltid.
  • Toppa en sallad med stekt lammfärs, fetaost, oliver och en dressing av citron och olivolja.
  • Grilla lammfärsbullar på spett och servera med tzatziki som dipp.

Förvaring & hållbarhet

Förvara lammfärsen i kylskåp i en lufttät behållare eller i originalförpackningen. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad färs svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Om du fryser in lammfärs, tänk på att texturen kan påverkas vid upptining. Håll ytor torra för att förhindra kondens och mögelbildning.