Nötfärs (17 % fett)

100 g köttfärs, nötfärs, 17 % fett består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein, selen, zink och niacin; och en bra källa till kalium, men innehåller mycket mättat fett.

227,3 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
16,9 g / 100 g
Protein
19,1 g / 100 g
  • Fett 16,9 g
    • varav mättat fett 7,5 g
    • varav enkelomättat fett 7,7 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Protein 19,1 g
Rik på
Vitamin B12
56% DRI
Rik på
Zink
55% DRI
Rik på
Niacin (B3)
31% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Forma köttfärsen till biffar och grilla dem för en saftig måltid.
  • Stek köttfärsen med lök och vitlök för en smakrik bas i köttfärssås.
  • Servera köttfärsen som fyllning i tacos, toppad med salsa, guacamole och färsk koriander.
  • Blanda köttfärsen med örter som timjan och rosmarin för en god smak i gratänger eller lasagne.
  • Gör en klassisk köttbullesmet med ägg, ströbröd och kryddor som svartpeppar och muskotnöt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara köttfärsen i kylskåp i sin originalförpackning eller överför den till en lufttät burk. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid rester svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd fryst köttfärs inom rimlig tid för bästa resultat.