Köttfärs, gris-nöt (7 % fett)

100 g köttfärs, gris-nöt, lätt, låg fetthalt, 7 % fett består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, selen, niacin och zink; och en bra källa till kalium.

138,9 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
6,9 g / 100 g
Protein
19,1 g / 100 g
  • Fett 6,9 g
    • varav mättat fett 3,0 g
    • varav enkelomättat fett 2,7 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Protein 19,1 g
Rik på
Vitamin B12
50% DRI
Rik på
Zink
39% DRI
Rik på
Niacin (B3)
36% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Stek köttfärsen i en panna på medelhög värme tills den är genomstekt och fått fin färg.
  • Skiva köttfärsen i tunna skivor och använd den som pålägg på smörgåsar tillsammans med senap och inlagd gurka.
  • Blanda köttfärsen med lök, vitlök och kryddor för att göra en smakrik köttfärssås till pasta.
  • Forma köttfärsen till biffar och grilla dem för en saftig hamburgare, toppa med cheddarost och sallad.
  • Använd köttfärsen i en gryta tillsammans med grönsaker som morötter och paprika för en värmande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara köttfärsen i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att hålla den fräsch. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad köttfärs svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor, då detta kan påverka hållbarheten negativt. Tänk på att frysning kan förändra texturen, så använd gärna färsen färsk när det är möjligt.