Stekta köttbullar (blandfärs, hemlagade)

100 g köttbullar blandfärs stekta hemlagade består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och zink; och en bra källa till kalium och järn.

177,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,8 g / 100 g
Fett
10,0 g / 100 g
Protein
15,8 g / 100 g
  • Fett 10,0 g
    • varav mättat fett 3,9 g
    • varav enkelomättat fett 4,5 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 5,8 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 15,8 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Vitamin B12
44% DRI
Rik på
Zink
30% DRI
Rik på
Vitamin B6
26% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,8 g
Socker totalt
1,0 g
Kostfiber
0,3 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva köttbullarna och lägg dem på en varm macka med senap och inlagd gurka.
  • Servera hela köttbullar i en klassisk köttbullesmörgås med majonnäs och riven pepparrot.
  • Toppa en sallad med halverade köttbullar, ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Strimla köttbullarna och använd dem i en pasta med tomatsås och parmesan.
  • Servera köttbullarna varma som en del av en buffé tillsammans med potatismos och lingonsylt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara köttbullarna i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt köttbullarna svalna snabbt efter tillagning innan du placerar dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser dem, se till att de är väl inslagna för att undvika frostskador.