Korvkaka

100 g korvkaka består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, folat, fosfor och vitamin B12; och en bra källa till kalium och jod.

118,0 kcal
100 g
Kolhydrater
15,1 g / 100 g
Fett
2,9 g / 100 g
Protein
6,9 g / 100 g
  • Fett 2,9 g
    • varav mättat fett 0,9 g
    • varav enkelomättat fett 1,1 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 15,1 g
    • varav sockerarter 6,0 g
  • Protein 6,9 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Folat
84% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
15,1 g
Socker totalt
6,0 g
Kostfiber
1,2 g
– varav sackaros
0,8 g
Fullkorn
5,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva korvkakan i tunna skivor och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka korvkakan och blanda i en sallad med ruccola, körsbärstomater och fetaost.
  • Strimla korvkakan och använd som fyllning i en wrap tillsammans med avokado och gräslök.
  • Grilla korvkakan och servera varm med en klick majonnäs och citron på toppen.
  • Toppa en pizza med skivor av korvkaka, champinjoner och riven ost för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara korvkakan i kylskåp, helst i sin förpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor. Låt korvkakan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk korvkaka när det är möjligt.