Wienerkorv (mager, 73 % kött)

100 g korv wienerkorv mager kött 73% består av måttligt med kalorier; är rik på protein; och en bra källa till fosfor, niacin, zink, vitamin B12 och tiamin, men innehåller mycket mättat fett.

196,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,7 g / 100 g
Fett
15,0 g / 100 g
Protein
10,0 g / 100 g
  • Fett 15,0 g
    • varav mättat fett 6,4 g
    • varav enkelomättat fett 6,7 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Kolhydrater 5,7 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 10,0 g
Rik på
Vitamin B12
19% DRI
Rik på
Zink
18% DRI
Rik på
Niacin (B3)
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,7 g
Socker totalt
1,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva korven och servera den varm på en macka med senap och ketchup.
  • Hacka korven i bitar och tillsätt den i en pastasallad med grönsaker och olivolja.
  • Grilla korven och servera den i ett pitabröd med tzatziki och färska grönsaker.
  • Strimla korven och använd den som topping på en pizza tillsammans med ost och tomatsås.
  • Halvera korven, stek den gyllenbrun och lägg den i en varm buljong för en smakrik ramenrätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara korven i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll korven borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt om du vill behålla kvaliteten.