Varmkorv (mager, 7 % fett)

100 g korv varmkorv mager fett 7% består av måttligt med kalorier; är rik på protein; och en bra källa till kalium, fosfor, selen, niacin och zink.

170,0 kcal
100 g
Kolhydrater
7,6 g / 100 g
Fett
9,9 g / 100 g
Protein
12,0 g / 100 g
  • Fett 9,9 g
    • varav mättat fett 3,6 g
    • varav enkelomättat fett 4,8 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 7,6 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 12,0 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Tiamin (B1)
36% DRI
Rik på
Niacin (B3)
17% DRI
Rik på
Zink
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,6 g
Socker totalt
1,0 g
Kostfiber
1,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva korven och servera den varm på en baguette med senap och ketchup.
  • Hacka korven i bitar och blanda den i en pastasallad med olivolja, grönsaker och örter.
  • Grilla korven och servera den med rostad paprika och tzatziki som tillbehör.
  • Strimla korven och använd den som fyllning i en omelett tillsammans med spenat och fetaost.
  • Halvera korven och lägg den på en pizza tillsammans med tomatsås, ost och champinjoner.

Förvaring & hållbarhet

Förvara korven i kylskåp, antingen i sitt originalemballage eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll korven borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk korv när det är möjligt.