Varmkorv (51-54 % kött)

100 g korv varmkorv kött 51-54% består av mycket kalorier; är rik på protein; och en bra källa till kalium, fosfor, kalcium, niacin och järn, men innehåller mycket mättat fett.

274,0 kcal
100 g
Kolhydrater
8,5 g / 100 g
Fett
21,5 g / 100 g
Protein
12,1 g / 100 g
  • Fett 21,5 g
    • varav mättat fett 7,9 g
    • varav enkelomättat fett 10,4 g
    • varav fleromättat fett 2,2 g
  • Kolhydrater 8,5 g
    • varav sockerarter 1,4 g
  • Protein 12,1 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
44% DRI
Rik på
Niacin (B3)
19% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
8,5 g
Socker totalt
1,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva korven och servera den varm på en baguette med senap och ketchup.
  • Grilla korven och toppa med rostad lök och surkål för en klassisk smakupplevelse.
  • Hacka korven i bitar och blanda i en pastasallad med olivolja, citron och färska örter.
  • Strimla korven och använd den som fyllning i en omelett tillsammans med paprika och lök.
  • Servera kallskuren korv på en buffé med olika sorters senap, inlagda grönsaker och bröd.

Förvaring & hållbarhet

Förvara korven i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har tillagat korven, låt den svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt om du vill behålla kvaliteten.