Prinskorv (61 % kött)

100 g korv prinskorv kött 61% består av mycket kalorier; är rik på protein och vitamin B12; och en bra källa till fosfor, niacin, zink och vitamin B6, men innehåller mycket mättat fett.

268,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,8 g / 100 g
Fett
24,0 g / 100 g
Protein
10,0 g / 100 g
  • Fett 24,0 g
    • varav mättat fett 8,8 g
    • varav enkelomättat fett 11,6 g
    • varav fleromättat fett 2,4 g
  • Kolhydrater 3,8 g
  • Protein 10,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
44% DRI
Rik på
Zink
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva prinskorven och servera den varm som ett tillbehör till potatis eller pasta.
  • Halvera korvarna och grilla dem för en smakrik picknickrätt.
  • Toppa med senap, ketchup eller majonnäs för extra smak.
  • Strimla prinskorven och blanda i en sallad med grönsaker och dressing.
  • Servera kall i skivor på en macka tillsammans med riven ost och gräslök.

Förvaring & hållbarhet

Förvara prinskorven i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll korven borta från starkt doftande varor som lök eller fisk. Låt alltid korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll torra ytor för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör korven mindre saftig när den tinas upp.