Middagskorv (ca 9 % fett, ca 55 % kött)

100 g korv middagskorv fett ca 9% kött ca 55 % består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin C och protein; och en bra källa till fosfor, selen, niacin och zink.

131,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,0 g / 100 g
Fett
7,0 g / 100 g
Protein
10,1 g / 100 g
  • Fett 7,0 g
    • varav mättat fett 2,8 g
    • varav enkelomättat fett 3,2 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 6,0 g
    • varav sockerarter 1,3 g
  • Protein 10,1 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Tiamin (B1)
45% DRI
Rik på
Vitamin C
26% DRI
Rik på
Niacin (B3)
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,0 g
Socker totalt
1,3 g
Kostfiber
1,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva korven och servera den varm på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka korven i bitar och blanda den i en pastasallad med färska grönsaker och olivolja.
  • Grilla korven och servera den med bröd, ketchup och rostad lök för en klassisk grillmiddag.
  • Strimla korven och använd den som fyllning i en omelett tillsammans med spenat och ost.
  • Toppa en pizza med skivor av korv, champinjoner och mozzarella för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara korven i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter att den har öppnats. Håll korven borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk korv när det är möjligt.