Stekt isterbandskorv (fermenterad, 59 % kött)

100 g korv isterband fermenterad stekt kött 59% består av mycket kalorier; är rik på protein; och en bra källa till fosfor, niacin, zink, järn och vitamin B12, men innehåller mycket mättat fett.

293,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,8 g / 100 g
Fett
25,3 g / 100 g
Protein
11,6 g / 100 g
  • Fett 25,3 g
    • varav mättat fett 9,9 g
    • varav enkelomättat fett 11,9 g
    • varav fleromättat fett 2,1 g
  • Kolhydrater 4,8 g
    • varav sockerarter 1,6 g
  • Protein 11,6 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Niacin (B3)
17% DRI
Rik på
Zink
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,8 g
Socker totalt
1,6 g
Kostfiber
1,0 g
– varav sackaros
1,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva korven i tunna skivor och servera på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka korven och blanda i en varm potatisgratäng för extra smak.
  • Grilla korvskivorna och toppa med riven ost och färsk gräslök.
  • Servera korven varm i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Strimla korven och använd i en klassisk svensk pyttipanna tillsammans med potatis och lök.

Förvaring & hållbarhet

Förvara korven i kylskåp, gärna i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåp. Håll alltid torra ytor för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk korv när det är möjligt.