Grillad köttkorv (32-35 % fett)

100 g korv grillkorv grillad kött 32-35% består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, protein, selen, niacin och vitamin B12, men innehåller mycket salt och mättat fett.

229,0 kcal
100 g
Kolhydrater
12,8 g / 100 g
Fett
16,3 g / 100 g
Protein
7,6 g / 100 g
  • Fett 16,3 g
    • varav mättat fett 5,7 g
    • varav enkelomättat fett 7,9 g
    • varav fleromättat fett 1,6 g
  • Kolhydrater 12,8 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 7,6 g
  • Fibrer 1,1 g
Rik på
Tiamin (B1)
16% DRI
Rik på
Vitamin B12
16% DRI
Rik på
Niacin (B3)
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
12,8 g
Socker totalt
1,2 g
Kostfiber
1,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva korven och servera den varm på en brödskiva med senap och ketchup för en klassisk korv med bröd.
  • Grilla korven och toppa med hackad lök, surkål och senap för en smakrik grillmåltid.
  • Strimla korven och blanda den i en pastasallad med färska grönsaker, olivolja och citronjuice.
  • Halvera korven och lägg den i en wrap tillsammans med sallad, tomat och avokado för en fräsch lunch.
  • Servera korven kall i skivor på en buffé med olika dipsåser som majonnäs, aioli eller tzatziki.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grillkorven i kylskåp i originalförpackningen eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk korv när det är möjligt.