Ugnsstekt falukorv (med ajvar)

100 g korv falukorv ugnsstekt m. ajvar består av mycket kalorier; är rik på jod; och en bra källa till fosfor, vitamin A, kalcium, protein och zink, men innehåller mycket mättat fett.

244,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,6 g / 100 g
Fett
21,3 g / 100 g
Protein
8,8 g / 100 g
  • Fett 21,3 g
    • varav mättat fett 9,6 g
    • varav enkelomättat fett 8,4 g
    • varav fleromättat fett 2,0 g
  • Kolhydrater 4,6 g
    • varav sockerarter 2,0 g
  • Protein 8,8 g
  • Fibrer 0,4 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
28% DRI
Rik på
Jod
25% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,6 g
Socker totalt
2,0 g
Kostfiber
0,4 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva falukorven och servera den varm på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka falukorv i tärningar och blanda i en pastasallad med grönsaker och en lätt vinägrett.
  • Grilla skivor av falukorv och toppa med riven ost för en smakrik rätt.
  • Servera falukorv kall i skivor på en buffé tillsammans med kaviar och hårdkokta ägg.
  • Strimla falukorv och använd den som fyllning i tortillawraps med sallad och salsa.

Förvaring & hållbarhet

Förvara falukorven i kylskåp, antingen i sitt originalemballage eller i en lufttät burk efter att den har öppnats. Håll korven borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så om du fryser in, använd den inom kort tid för bästa resultat.