Falukorv (58 % kött)

100 g korv falukorv kött 58% består av mycket kalorier; är rik på vitamin B12; och en bra källa till fosfor, protein, niacin, zink och järn, men innehåller mycket mättat fett.

259,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,7 g / 100 g
Fett
23,0 g / 100 g
Protein
9,9 g / 100 g
  • Fett 23,0 g
    • varav mättat fett 8,6 g
    • varav enkelomättat fett 10,9 g
    • varav fleromättat fett 2,4 g
  • Kolhydrater 3,7 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 9,9 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
44% DRI
Rik på
Zink
19% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,7 g
Socker totalt
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva falukorven och servera på macka med senap och rödlök.
  • Hacka falukorv i tärningar och blanda i en varm pastasallad med grönsaker.
  • Grilla skivor av falukorv och toppa med färsk dill och citron för en smakrik rätt.
  • Strimla falukorv och använd som fyllning i tortillawraps tillsammans med sallad och avokado.
  • Servera varm falukorv med potatismos och brunsås för en klassisk middag.

Förvaring & hållbarhet

Förvara falukorven i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter att den har öppnats. Håll korven borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid falukorven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så det är bäst att använda den färsk när det är möjligt.