Blodkorv (svartkorv)

100 g korv, blodkorv, svartkorv består av mycket kalorier; är rik på fosfor och järn; och en bra källa till kalium, magnesium, protein och selen.

216,5 kcal
100 g
Kolhydrater
18,6 g / 100 g
Fett
10,3 g / 100 g
Protein
9,7 g / 100 g
  • Fett 10,3 g
    • varav mättat fett 3,7 g
    • varav enkelomättat fett 4,2 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 18,6 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 9,7 g
  • Fibrer 5,3 g
Rik på
Järn
54% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
31% DRI
Rik på
Fosfor
23% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
18,6 g
Socker totalt
0,5 g
Stärkelse
18,1 g
Kostfiber
5,3 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,2 g
– varav maltos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva blodkorven i tunna skivor och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka korven och blanda den i en varm potatisgratäng för extra smak.
  • Strimla blodkorv och fräs den tillsammans med lök och äpple för en smakrik rätt.
  • Servera kallskuren blodkorv som del av en plocktallrik med ost, kex och oliver.
  • Toppa en sallad med tärnad blodkorv, ruccola och rostade nötter för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara blodkorven i kylskåp, antingen i sitt originalemballage eller i en lufttät burk efter att den har öppnats. Håll korven borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll torra ytor för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd detta alternativ endast om det är nödvändigt.