Hemlagad kebab (lamm)

100 g kebab m. lamm hemlagad består av mycket kalorier; är rik på fosfor, jod, protein och niacin; och en bra källa till kalium och selen, men innehåller mycket mättat fett.

210,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,6 g / 100 g
Fett
14,9 g / 100 g
Protein
16,7 g / 100 g
  • Fett 14,9 g
    • varav mättat fett 7,0 g
    • varav enkelomättat fett 5,6 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 1,6 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 16,7 g
  • Fibrer 0,7 g
Rik på
Jod
62% DRI
Rik på
Vitamin B12
47% DRI
Rik på
Zink
36% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,6 g
Socker totalt
0,8 g
Kostfiber
0,7 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kebaben i tunna bitar och servera på ett pitabröd med grönsaker och sås.
  • Toppa en sallad med strimlad kebab, fetaost och oliver för en smakrik måltid.
  • Hacka kebaben och blanda den i en wrap med hummus, spenat och tomat.
  • Servera kebabskivor varma tillsammans med tzatziki och pita vid en picknick.
  • Strö över färska örter som persilja eller mynta för extra smak innan servering.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kebaben i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken och texturen. Låt kebaben svalna helt innan du lägger den i burken för att undvika kondens. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser in, se till att använda ett tätt emballage. Använd alltid rena redskap när du hanterar tillagad kebab för att förlänga hållbarheten.