Kalv, rå tunnbringa

100 g kalv tunnbringa rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och zink; och en bra källa till kalium och selen.

173,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
11,0 g / 100 g
Protein
18,7 g / 100 g
  • Fett 11,0 g
    • varav mättat fett 4,3 g
    • varav enkelomättat fett 5,0 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Protein 18,7 g
Rik på
Vitamin B12
52% DRI
Rik på
Zink
42% DRI
Rik på
Niacin (B3)
38% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kalv tunnbringa rå tunt och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka köttet och blanda det i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Strimla kalven och använd den i en wok tillsammans med grönsaker som paprika och broccoli.
  • Grilla eller stek köttet och servera det varmt med en sås av gräddfil, citron och dill.
  • Toppa en pasta med skivad kalv tunnbringa, parmesanost och svartpeppar för en smakrik rätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kalv tunnbringa rå i kylskåp, helst i sitt skal eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll köttet borta från starkt doftande varor som lök eller fisk. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färskt kött när det är möjligt.